Handige tips om een mierenplaag te voorkomen

Komen er in het voorjaar en de zomer mieren het huis binnen om voedsel te verzamelen? Dan wil je natuurlijk een mierenplaag voorkomen. Hoe kun je voorkomen dat de mieren op een ongewenste plaats in jouw huis bivakkeren? Zorg er in ieder geval voor dat jouw huis schoon is en schoon blijft, want kruimels, een vieze vaat en gemorst eten zijn een feest voor mieren. Komen de mieren door een bepaalde ingang naar binnen? Aangeraden wordt om daar babypoeder te strooien of een dikke streep op de grond te trekken met krijt. Mieren hebben namelijk een hekel aan een bepaalde stof die in babypoeder en krijt zit. Een andere stof waar mieren geen fan van zijn is koper. Plaats daarom koperdraadjes of muntjes van vijf cent. Een mierenplaag kan ook worden voorkomen door het eten altijd afgesloten te bewaren. 

Het bestrijden van mieren

Mieren zijn jouw huis binnen gedrongen. Hoe kun je die mieren bestrijden? Met doe-het-zelf middelen. Hebben mieren voedsel gevonden in jouw huis? Dan maken ze een geurspoor aan. Je kunt dit geurspoor doorbreken door een dwaalspoor te maken met komkommer, koffie of munt. Wil je de mieren in de val lokken? Plaats dan een val met stroop. Bedek de val met folie en prik gaatjes in de folie. Maak de gaatjes zo dat de mieren wel in de val kunnen kruipen, maar er niet meer uit de val kunnen kruipen. Een ander doe-het-zelf middel om mieren te bestrijden is een spray van citroensap. Dit mengsel van afwasmiddel en citroensap schrikt de mieren af, want mieren hebben een hekel aan citroenzuur. Je kunt ook citroensap aanbrengen langs de randen buitenshuis. de mieren worden door de sterke citroengeur afgeschrikt. De mieren in jouw huis kunnen uiteraard ook worden bestreden met speciale door HG ontworpen middelen om mieren te bestrijden, zoals de HGX mierenlokdoos en HGX mierenpoeder. 

Muizen vangen met een muizenval

Je hebt last van een muizenplaag, natuurlijk wil je zo snel mogelijk van die muizenplaag afkomen. Daarom besluit je om een muizenval aan te schaffen. Met een muizenval kunnen muizen op een effectieve manier worden gevangen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een muizenval? De val moet hygiënisch zijn in het gebruik. Daarom wordt aangeraden om een muizenval met een speciale constructie aan te schaffen. Je kunt de dode muis dan in de prullenbak gooien zonder deze aan te raken. Let er bij het aanschaffen van de val ook op dat je de val eenvoudig en veilig op scherp kunt zetten, en dat je de val oneindig vaak opnieuw kunt gebruiken. 

 

Vorig artikelWelke ingredienten mogen niet ontbreken in een poke bowl?
Volgend artikelWaarom is duurzame palmolie zo belangrijk?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!