vrijdag, juli 17, 2020

Het inrichten van een nieuwe badkamer

Wanneer je net een huis hebt gekocht, wilt gaan renoveren of anders in wilt richten, mag de badkamer uiteraard niet ontbreken. Zo voldoet de badkamer in een koophuis vaak niet aan de wensen, is hij oud, of wil je deze graag opschonen. In dit blog geven we je een aantal tips voor het inrichten van je nieuwe badkamer. Waar moet je op letten, wat heb je daadwerkelijk nodig en wat komt er nog meer kijken bij een nieuwe badkamer. We geven je er  graag tips over!

Een douchecabine, ideaal voor in de badkamer!

Tijdens de inrichting van je badkamer is het goed om te kijken naar de ruimte die je tot de beschikking hebt. Wanneer je graag in bad gaat, is het wellicht een idee om een bad aan te schaffen. Door hier aan kraan op aan te sluiten die ook beschikt over een douche functie, kun je het gebruik van een bad of de douche met elkaar afwegen. Echter is dit niet altijd een ideale oplossing. Zo is de doucheruimte niet waterdicht en is de afvoer bij een bad ook niet geheel ideaal.

Wanneer je graag gebruik maakt van een douche, is een douchecabine zeer geschikt voor jouw badkamer. De douchecabine neemt veel minder ruimte in dan een bad, waardoor je meer ruimte zult hebben voor bijvoorbeeld een badkamermeubel.

Het uitkiezen van een nieuw toilet, waar moet je op letten?

Een toilet is meestal een essentieel onderdeel dat niet mag ontbreken in een badkamer. Tijdens de inrichting moet je dus rekening houden met de ruimten, om vervolgens het sanitair te kunnen plaatsen. Bij het kiezen van het juiste toilet is het goed om te bepalen of je een staande of hangende wc wilt hebben. Dit hangt echter af van het reservoir wat je voor het toilet gebruikt, waar je vervolgens je keuze op kunt baseren!

Alles voor jouw nieuwe badkamer

Zo is het goed om na te gaan over wat voor sanitair je wilt beschikken. Vervolgens zou je hier een keuze in kunnen maken. Zo kun je kiezen voor een douchecabine, een bad of een combinatie van deze twee. Bij het toilet is het goed om te kijken naar een hangend of staand reservoir. Dit is van belang om vervolgens het juiste toilet te kunnen koppelen aan het reservoir.

Verder is het belangrijk om de afstanden van de aan- en afvoer van de leidingen op te meten. Zo beschikken kranen over verschillende soorten maten, die je wel zou moeten weten bij de aanschaf hiervan. Wanneer je dit hebt opgeschreven, kan  het uitzoeken van het sanitair  beginne. Veel succes met de klus!