Het inrichten van een nieuwe badkamer

douchecabine

Wanneer je net een huis hebt gekocht, wilt gaan renoveren of anders in wilt richten, mag de badkamer uiteraard niet ontbreken. Zo voldoet de badkamer in een koophuis vaak niet aan de wensen, is hij oud, of wil je deze graag opschonen. In dit blog geven we je een aantal tips voor het inrichten van je nieuwe badkamer. Waar moet je op letten, wat heb je daadwerkelijk nodig en wat komt er nog meer kijken bij een nieuwe badkamer. We geven je er  graag tips over!

Een douchecabine, ideaal voor in de badkamer!

Tijdens de inrichting van je badkamer is het goed om te kijken naar de ruimte die je tot de beschikking hebt. Wanneer je graag in bad gaat, is het wellicht een idee om een bad aan te schaffen. Door hier aan kraan op aan te sluiten die ook beschikt over een douche functie, kun je het gebruik van een bad of de douche met elkaar afwegen. Echter is dit niet altijd een ideale oplossing. Zo is de doucheruimte niet waterdicht en is de afvoer bij een bad ook niet geheel ideaal.

Wanneer je graag gebruik maakt van een douche, is een douchecabine zeer geschikt voor jouw badkamer. De douchecabine neemt veel minder ruimte in dan een bad, waardoor je meer ruimte zult hebben voor bijvoorbeeld een badkamermeubel.

Het uitkiezen van een nieuw toilet, waar moet je op letten?

Een toilet is meestal een essentieel onderdeel dat niet mag ontbreken in een badkamer. Tijdens de inrichting moet je dus rekening houden met de ruimten, om vervolgens het sanitair te kunnen plaatsen. Bij het kiezen van het juiste toilet is het goed om te bepalen of je een staande of hangende wc wilt hebben. Dit hangt echter af van het reservoir wat je voor het toilet gebruikt, waar je vervolgens je keuze op kunt baseren!

Alles voor jouw nieuwe badkamer

Zo is het goed om na te gaan over wat voor sanitair je wilt beschikken. Vervolgens zou je hier een keuze in kunnen maken. Zo kun je kiezen voor een douchecabine, een bad of een combinatie van deze twee. Bij het toilet is het goed om te kijken naar een hangend of staand reservoir. Dit is van belang om vervolgens het juiste toilet te kunnen koppelen aan het reservoir.

Verder is het belangrijk om de afstanden van de aan- en afvoer van de leidingen op te meten. Zo beschikken kranen over verschillende soorten maten, die je wel zou moeten weten bij de aanschaf hiervan. Wanneer je dit hebt opgeschreven, kan  het uitzoeken van het sanitair  beginne. Veel succes met de klus!

Vorig artikelDe winter staat voor de deur. Naar binnen dus?
Volgend artikelEen rondreis Zuid-Afrika staat op veel wensenlijstjes
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!