Kerst, de mooiste tijd van het jaar

Waar draait kerst voor jou rond? Familieknuffels, cadeautjes open maken, secret Santa met je vrienden, gewoon lekker eten, kerstfilms kijken of wandelen in de winterse natuur? Wat het ook is, we hopen dat het voor jou de mooiste tijd van het jaar is. Een moment waar je rustig kan ademhalen of een dag die licht en liefde brengt.

De dagen voor Kerstmis

Kerst, traditioneel gezien één van de donkerste dagen van het jaar, zorgt voor een lichtpuntje, verbondenheid en warmte. De 40 dagen voor kerst, is de advent. Of je de Christelijke traditie volgt of niet, het zijn ook de donkerste dagen waarop je wat extra hoop, licht of rust kan gebruiken. In de christelijke traditie, wordt advent gevierd om zich voor te bereiden op de komst of geboorte van Jezus. Zo is ook de adventskalender ontstaan: zo tel je af tot Kerstmis. Maar of je advent viert of niet, het lijkt ons een zalige traditie om samen ergens naar uit te kijken. Kies dus zelf met je gezin of vrienden waarvoor jij de adventskalender met chocolade gebruikt: kijk je uit naar het familiefeest, de toffe cadeautjes of de hoop op lichtere dagen? Of geniet je stiekem gewoon van een lekker chocolaatje elke dag?

Moment van verbondenheid

Met kerst zijn kerstkaartjes natuurlijk onlosmakelijk verbonden. Laten we even teruggaan naar de start: kerstkaarten waren al heel populair in de 19e eeuw en toen stuurden we samen wel miljoenen kerstkaarten. Tot op vandaag is het nog een traditie om je dichtste vrienden en familie fijne wensen te sturen voor het nieuwe jaar of voor kerstmis. Wil je graag een kerstkaartje maken met hippe designs en eigen quotes? Dan kan je ook online kerstkaarten maken. Deze kan je namelijk helemaal personaliseren met een leuk patroon of sjabloon en je kan je eigen tekstje of foto toevoegen. Daarna worden ze bij jou geleverd en kan je ze makkelijk opsturen naar je geliefden!

Een dag van samenzijn

Voor iedereen heeft kerst een andere betekenis. Voor mensen die geliefden zijn verloren, is het vaak een extra moeilijk moment. Wens elkaar dus liefde, verbondenheid en samenzijn toe en schenk extra aandacht vrienden, buren of familie die het moeilijk hebben. Maak van kerst een dag van samenzijn en verbondenheid door anderen mee aan tafel uit te nodigen, samen wandelingen te maken, een fijn en persoonlijk tekstje te schrijven, elkaar extra te bedanken of door gewoon tijd te maken voor mensen rondom je. Zo maken we samen van kerst de mooiste tijd van het jaar!

Vorig artikelGeef een leuk en origineel cadeau tijdens de feestdagen
Volgend artikelWelke ingredienten mogen niet ontbreken in een poke bowl?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!