Lekkere gin-tonic recepten

Gin wordt een steeds populairder drankje. De meeste mensen drinken dit niet puur, maar maken hier een heerlijke gin-tonic van. Gin-tonics, ook wel afgekort als GT’s, zijn helemaal hip onder de jongeren en millennials. Het is een perfect drankje als je geen zin hebt in een zoete cocktails, maar wel wat speciaals wilt drinken dan bier of wijn. Hoewel dit drankje afkomstig is uit Engeland, maken cafés en restaurants van over de hele wereld gebruik van deze nieuwe trend. Je moet er niet raar van opkijken als er in een bar rond de 15 euro voor een GT gevraagd wordt. Het kan soms zo duur zijn, dat het aantrekkelijker wordt om dit drankje thuis zelf te maken. Met onderstaande garnering tips maak je de lekkerste gin-tonics voor heel veel minder geld.

Lekkere combinaties

Een lekkere en bijzondere garnering is natuurlijk de kers op de taart, maar een goede basis is het begin van een lekkere GT. Hoewel de keuze voor zowel gin als tonic ontzettend groot zijn, zijn er een paar bekende combinaties. Hendrick's Gin & Elderflower Tonic water, Bobby’s Gin & Indian Tonic water, Tanqueray Gin & Aromatic Tonic water, Gin Mare Gin & Clementine Tonic water en Bombay Sapphire & Clementine Tonic water. Wanneer je een van deze combinaties aanhoudt weet je zeker dat de gin en de tonic elkaar zullen complimenteren, waardoor je het lekkerste resultaat krijgt.

Gin tonic rozemarijn

Misschien niet de meest voor de hand liggende GT, maar een gin-tonic met rozemarijn is ontzettend lekker. Wanneer je een takje rozemarijn flambeert en dan in het glas doet, zorgt het voor wat pit in het drankje. Als je houdt van kruidige smaken is dit wellicht iets voor jou.

Gin Tonic mojito

Houd je van een Gin Tonic en van een mojito en kun je eigenlijk nooit kiezen welke je neemt? Combineer ze dan gewoon! In principe kun je het recept voor een mojito aanhouden, alleen moet je het bruiswater veranderen in tonic en in plaats van rum gin gebruiken. Hierdoor heb je de heerlijke frisse smaak van de munt, de zoete smaak van de suikersiroop maar voeg je ook een bittertje toe door de tonic. Voor veel mensen is dit een favoriet!

Gin Tonic sinaasappel kaneel

Een GT met sinaasappel en kaneel is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook nog eens heel leuk uit. Voeg aan je GT wat schijfjes sinaasappel en kaneelstokjes toe en geniet van je frisse, maar kruidige drankje.

 

Vorig artikelZware beroepen, wat maakt ze zo zwaar?
Volgend artikelKoop een rollator met luchtbanden
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!