Koop een rollator met luchtbanden

Heb je last van artrose, gevoelige gewrichten, een hernia of rugklachten? Aangeraden wordt om dan een rollator met luchtbanden te kopen. De luchtbanden dempen de trillingen en maken een prettigere en vloeiendere ervaring mogelijk. Een rit met de rollator wordt dus gemakkelijker. Ongetwijfeld voelt je lichaam het verschil. Heb je een rollator met luchtbanden gekocht? Dan kost duwen minder energie. Zelfs op moeilijke paden en ongelijke stoepen kun je met deze rollator comfortabel rijden. Dankzij de rollator met luchtbanden wordt lopen en naar buiten gaan weer iets om naar uit te kijken.

Een luxe versie van een rollator met luchtbanden kopen

Overweeg je om een rollator met luchtbanden te kopen? Aangeraden wordt om een luxe versie te kopen als je graag oude steden bezoekt, in het bos loopt of als je in een omgeving woont met oneffen terrein. Een luxe versie van een rollator met luchtbanden biedt meer ondersteuning en stabiliteit op een duurzame ondergrond. De bredere luchtbanden en de dikkere armsteunen zorgen ervoor dat je schokken minder voelt. Bovendien zorgen de bredere luchtbanden in combinatie met de grotere achterwielen ervoor dat het rijden op drempels en stoepen nog makkelijker wordt. De luxe versie van een rollator met luchtbanden is ideaal voor gras, bospaden en kinderkopjes.

Een rollator met luchtbanden biedt de oplossing

Twee belangrijke eigenschappen van banden zijn vering en luchtweerstand. Rollators met een hardere band hebben een lagere rolwrijving, waardoor de rollator gemakkelijker voort te duwen is. Door de hardere band is het comfort en de vering minder. Een oudere rollator die massieve, rubberen banden heeft, trilt erg tijdens het lopen. Dat voelt vooral buiten, op oneffen terrein, niet prettig. Rollators met relatief zachte banden van massief rubber veren beter. Deze banden kunnen makkelijker worden ingedrukt en absorberen meer trillingen. Deze banden bieden meer comfort, maar ze hebben ook een iets hogere rolweerstand. De oplossing is een rollator met luchtbanden, want een rollator met elastische luchtbanden heeft een uitstekende vering. De rollator trilt bijna niet en duwt licht. Daarom is een rollator met luchtbanden de oplossing voor mensen die graag buiten lopen over hobbelig wegdek. Het lopen over ruw terrein met een rollator met luchtbanden kost minder energie en biedt meer comfort. Bij het lopen over bospaden of hobbelige wegen vangt de brede 'wang' van de luchtband de klappen op. In combinatie met extra grote achterwielen rijdt een rollator met luchtbanden gemakkelijker over stoepen en drempels heen.

Vorig artikelLekkere gin-tonic recepten
Volgend artikelEen origineel en leuk kraamcadeau
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!