Met deze tips vervelen je kids zich niet deze vakantie

Nu de zomervakantie in aantocht is, beginnen ouders zich massaal af te vragen hoe ze hun kids wekenlang kunnen entertainen. Planningen worden bovengehaald, vakanties worden geboekt en grootouders worden gevraagd om de kinderen op te vangen. Maar toch blijven er gaten in die wekenlange periode. En dus rijst de vraag: hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen zich niet vervelen in de vakantie?

Boek een leuk kidskampje

Een kidskamp is altijd leuk om kinderen bezig te houden tijdens de vakantie. Je kan kiezen uit een sportkamp zoals tennis of hockey, een kamp van de jeugdbeweging zoals Scouts of Chiro of een dagvakantiekampje met een spetterende thema-activiteit zoals de ruimte of ridders en draken. De ideale manier voor je kind om te ravotten, met vriendjes te spelen en al zijn energie kwijt te raken!

Laat je kind knutselen

Is jouw kind een echte creatieveling? Dan is knutselen de ideale activiteit in de zomervakantie! Bovendien is het erg handig wanneer het regenweer is. Je kan je kind dit gewoon zelfstandig laten doen. Heb je zelf tijd en kriebelt het wanneer je al die leuke knutselspullen ziet? Doe dan gezellig mee. Werk je van thuis uit? Dan kan je je kind alleen aan het werk zetten. Leg alle spullen op tafel en bedenk samen een leuk knutselidee. Scroll door Pinterest om inspiratie op te doen en print eventueel een foto af van hetgeen je wil maken.

Een creatief idee is het maken van je eigen, unieke sieraden met kralen en parels. Gebruik diverse soorten zoals siliconen of houten parels. Ook letterparels zijn fijn om je armband te personaliseren. Houdt jouw kind meer van boetseren met klei? Ook dat is een fijne activiteit die je zowel samen kan doen, als alleen. Werken met klei stimuleert de fantasie van je kind en is heel leuk om te doen. Je hebt wellicht een hele collectie Play-Doh in huis. Mag het eens wat anders zijn? Kies dan voor Fimo. Dit type boetseerklei kan je bakken in een keukenoven.

Organiseer een playdate met vriendjes

Wanneer je kind wekenlang niet naar school gaat, kan het gebeuren dat hij zijn speelkameraadjes mist. Organiseer daarom eens een leuke playdate bij je thuis en nodig de favoriete vriendjes van je kind uit. Bedenk een aantal leuke activiteiten voor buiten en binnen, voorzie wat lekkers, huur eventueel een springkasteel of trek eropuit in de natuur. Plezier verzekerd!

Vorig artikelDamessokken: de leukste kousenvoetjes en diabetes sokken van het seizoen!
Volgend artikelHaal het meeste uit je kachel: voordelig en kwalitatief stookhout kopen
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!