Voel je prettiger in kleding van bamboe!

Soms komt het wel eens voor dat je de hele dag een drukke agenda hebt. Het is dan fijn als je lekker zittende kleding aan hebt en je relaxt voelt. Bamboekleding is hiervoor heel geschikt! In deze blog vertellen wij je waarom overstappen naar bamboekleding een goed idee is. Lees je mee?

#1 Zijdezacht materiaal

De stof van bamboe valt soepel en voelt altijd zijdezacht aan. Dit komt doordat de bamboevezels een rond oppervlak hebben. Hierdoor ben jij gedurende de dag goed voorzien van fijn zittend materiaal. Steeds meer mensen vinden de kwaliteit van kleding belangrijk. Hier komt ook een stukje duurzaamheid bij kijken. In de volgende alinea vertellen we hier meer over.

#2 Duurzaam materiaal

Wist je dat 2.700 liter water nodig is om één t-shirt te produceren? (Europees Parlement,2019). Dat is voldoende drinkwater voor een volwassen persoon voor ongeveer 2,5 jaar. Als we onszelf nu de vraag stellen hoeveel boxerssokken, t-shirts en andere kledingstukken we jaarlijks aanschaffen. Hoe kunnen wij dit dan verantwoorden? Hebben we daadwerkelijk al deze producten nodig? Kopen we nieuwe producten omdat we de oude producten niet meer kunnen gebruiken?

Vooral voor het laatste is een oplossing mogelijk. De oplossing zit in bamboemateriaal. Ondanks de zachtheid zijn de vezels van bamboe erg sterk, waardoor de kleding een lange levensduur heeft. Ook na vaak wassen blijft kleding van bamboe mooi! Nog een pluspunt is dat bamboe 35% meer CO2 opneemt dan andere planten en 10 keer meer oogst dan katoen. Kortom, kleding van bamboe is zowel duurzaam als van kwaliteit!

#3 Bamboe is stoer

De kledingstukken van bamboe zijn stoer! Voorheen had men twijfels omtrent het aanschaffen van bamboekleding, maar steeds meer mensen proberen het en willen vanaf dat moment niet meer terug. De boxers van bamboe zijn in diverse kleuren en varianten beschikbaar. Denk hierbij aan geel, rood, groen, wit, zwart maar ook een combinatie van deze kleuren!

#4 Minder irritatie door zweet

De bamboeviscose absorbeert tot 70% meer vocht in vergelijking met katoen. Hierdoor heb je minder irritatie door zweet op warme dagen of wanneer je veel in beweging bent op een drukke dag. 

Where to buy?

Ben je enthousiast geworden om over te stappen naar bamboekleding? Als je een boxershort koopt bij Bamboo Basics, krijg je gratis 1 m² beschermde natuur op jouw naam! Een goede deal toch?!

Vorig artikelWaarom is duurzame palmolie zo belangrijk?
Volgend artikelEen gepersonaliseerd trouwcadeau voor je aanstaande bruid of bruidegom
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!