Zo benut jij je zomervakantie optimaal

Author

Categories

Share

Als je student of scholier bent, heb je vaak hele lange zomervakanties. Van te voren vraag ik mezelf altijd af hoe ik (minimaal) zes weken zomervakantie ga vullen. Uiteindelijk vliegt de tijd echter altijd voorbij en bedenk ik me achteraf alle dingen die ik eigenlijk nog had willen doen. Nu ik bijna geen student meer ben, ga ik mijn laatste lange zomervakantie tegemoet en wil ik deze volledig benutten. Wil jij je zomervakantie ook optimaal benutten? In deze blog deel ik tips over hoe je dit kan doen. 

Een lijstje met klusjes maken

Vaak kijk ik op mijn zomervakantie en denk ik aan alle vervelende klusjes die ik eigenlijk had moeten doen. Mijn grootste fout is dat ik dit dus altijd pas achteraf doe. Vorig jaar heb ik echter voor het eerst van te voren een lijst gemaakt met alle klusjes die ik in de zomervakantie gedaan wilde hebben. Ik moest mij er echt toe zetten om met het eerste klusje te beginnen, maar toen ik die eenmaal af had voelde ik mij zo voldaan dat ik meteen doorging met het volgende item op de lijst. Uiteindelijk heb ik bijna mijn hele lijst afgewerkt. Ook dit jaar heb ik weer zo’n lijstje gemaakt. Zo wil ik eindelijk eens mijn macbook scherm vervangen, aangezien ik mijn laptop toch niet zo hard nodig heb in de vakantie. Daarnaast wil ik onder andere mijn kast uitruimen en alle foto’s op mijn telefoon uitzoeken. Maak dus nu alvast een lijstje met alles wat je wil doen, zodat je met een goed overzicht de vakantie in gaat. 

Maak een planning

Van het woord ‘planning’ krijg ik meteen weer dat akelige studie gevoel en daarom wil ik in mijn vakanties altijd zo min mogelijk plannen. Toch is het aan te raden om wel een planning te maken voor je zomervakantie, maar dan een leuke planning. In plaats van huiswerk en tentamens kun je dit keer op je planning zetten met welke vriendinnen je wanneer af gaat spreken en wanneer je op vakantie gaat. Het voordeel van het maken van zo’n overzicht, is dat je kunt zien op welke dagen je nog niks hebt staan. Deze dagen kun je dan leeg laten voor een heerlijk relax dagje, of je kunt hier een van die klusjes inplannen! Door middel van een planning laat je geen dag in je vakantie onbenut. 

Genieten

Hoewel het plannen en lijstjes maken je kan helpen om optimaal gebruik te maken van je vakantie, is de vakantie er uiteraard ook vooral om te genieten. De zomervakantie is dé tijd voor spontane uitjes en ongeplande late avondjes en dit is ook zeker geoorloofd. Wees dus niet te streng voor jezelf als je je niet houdt aan je planning of als je niet je hele lijst klusjes afkrijgt. Je wilt natuurlijk helemaal uitgerust aan het nieuwe jaar beginnen en daar is genieten heel belangrijk voor.

Author

Share