Waar braces allemaal goed voor zijn en de werking ervan

In bepaalde gevallen wordt het je aangeraden een brace te dragen. Er bestaan diverse soorten braces voor allerlei lichaamsdelen. Waar worden braces eigenlijk precies voor gebruikt? Hoe werk een brace überhaupt? En voor welke lichaamsdelen zijn er braces verkrijgbaar? In deze tekst zal worden ingegaan op die drie vragen. Benieuwd of braces een uitkomst zouden kunnen bieden voor jou? Of gewoonweg geïnteresseerd in informatie over braces? Lees dan snel verder.

Het nut van een brace

Het is noodzakelijk eerst te weten wat een brace is voordat er kan worden ingegaan op het nut ervan. Kortgezegd is het een hulpmiddel dat je over een lichaamsdeel kan plaatsen voor het ondersteunen ervan. Er zijn uiteenlopende redenen te bedenken waar dit nuttig voor zou kunnen zijn. Denk aan pijnklachten als gevolg van letsel aan een lichaamsdeel zoals de pols. Een brace kan tijdelijk zijn. Dit is onder andere het geval bij het verstuiken van je enkel of het kneuzen van een bepaald lichaamsdeel. Een brace kan echter ook voor chronisch gebruik worden ingezet. Een permanente brace krijg je indien je klachten niet zullen herstellen. De brace hoeft dan echter niet non-stop gedragen te worden. Draag de brace op het moment dat je veel klachten ervaart. De brace is op dat moment bedoeld voor het ondersteunen van je dagelijkse activiteiten.

Het werkingsmechanisme

Braces oefenen druk uit op het desbetreffende lichaamsdeel. Bepaalde gewrichten zullen te maken krijgen met een bewegingsbeperking. Het lichaamsdeel zal hierdoor de nodige rust krijgen en wordt ondersteund door de brace. Voor welke lichaamsdelen is een brace eigenlijk bedoeld? Dat lees je in de volgende alinea.

De soorten braces

Te denken valt aan pols- en enkelbraces bijvoorbeeld. Die zijn redelijk bekend. Je hebt ook braces voor de schouders of de rug en ook kniebraces zijn een feit. Kniebraces worden gebruikt voor verschillende doelen. Kniebraces worden zoal ingezet als je de voorste kruisbanden hebt gescheurd en er niet wordt gekozen voor het opereren ervan. Kniebraces worden in sommige gevallen ook gebruikt ter preventie van letsel aan de kruisbanden. Dit zie je vaak bij contactsporten. Daarnaast zijn er heel wat andere situaties denkbaar waarbij kniebraces de uitkomst bieden.

Braces, erg nuttig voor uiteenlopende situaties. Je hebt kunnen lezen over het nut ervan en ook weet je nu hoe het werkt. Een brace geeft een bepaalde druk waarmee het lichaamsdeel wordt ondersteund. Er blijken daarnaast diverse soorten braces te zijn met elk hun eigen doel en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Vorig artikelEen speekseltest voor cannabis: Hoe? Wat? Waar?
Volgend artikelHoe kan je de zon buiten houden?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!